uutisia

Seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä!

Musiikkijuhlille tukea Etelä-Karjalan kulttuurirahastolta

Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto on myöntänyt Lemin musiikkijuhlille 10 000 euron apurahan kesän 2017 juhlien järjestämiseen.

Etelä-Karjalan rahasto myöntää apurahoja eteläkarjalaisille tieteen- ja taiteenharjoittajille sekä Etelä-Karjalassa suoritettavaa tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tai taiteellista työtä varten.

Imatran teatterissa järjestetyssä tilaisuudessa Lemin musiikkijuhlien apurahaa vastaanottamassa musiikkiyhdistyksen ja Lemin kunnan edustajina Eeva Arvela (vas.), Juha Junnonen, Kati Buuri, Eija Sinkko, Pirjo Nykänen ja Jussi Stoor.

Kaija Lankia toiminnanjohtajan sijaiseksi

Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Eija Räisänen on toistaiseksi sairauslomalla. Musiikkijuhliin ja Laululavaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä vs. toiminnanjohtaja Kaija Lankiaan, info(at)leminmusiikkijuhlat.fi, puh. 040 197 2460.

LEMIllä JUHLITAAN lEMIN lAULULAVAA VUONNA 2017!

Lemin Musiikkiyhdistyksellä on ilo ilmoittaa, että Lemille rakennetaan uudelleen
Lemin Laululava alkuperäisen mallin mukaisesti.

Lemin Musiikkiyhdistyksen tavoitteena on vahvistaa seudun
kulttuuritapahtumatarjontaa ja yhteisöllisyyttä rakentamalla alkuperäisen
mallin mukaisesti uudelleen Lemin laululava yhteistyössä Lemin Nuorisoseuran ja
Kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Laululava palveli esiintymislavana vuosina 1911-1930 ja oli silloin erittäin suosittu.
Lemillä ja Etelä-Karjalassa on vahva lauluperinne ja nyt uudelleen rakennettava
Laululava kunnioittaa hienoa perinnettä ja lisää Lemin kunnan asukkaiden välistä
yhteisöllisyyttä nuorista senioreihin laululavan suunnittelusta osin
talkootyönä tehtävään rakentamiseen ja Laululavan käyttöön asti.

Lemin musiikkijuhlien lisäksi lava toimii Lemin ja koko Etelä-Karjalan
laulukulttuurin maamerkkinä ja palvelee esiintymispaikkana koko alueen kulttuuri-
ja tapahtumatoimijoita. Hanke toteutetaan 01.08.2016-31.12.2017 välisenä
aikana.

Hankkeen kokonaisrahoitus on 100 400 €, josta julkinen tuki on 50 200 €
(EU+Valtio 40 160 €, kuntaraha 10 040 €) ja yksityinen rahoitus 50
200 € (yks. raha 27 160 € ja talkoot 23 040 €).

Rahoittajana on Leader Länsi-Saimaa ry.

Hanke on käynnistynyt.

Lemin musiikkijuhlien avajaiset Pilvien päällä

Vuoden 2016 musiikkijuhlat alkavat torstaina. Juhlat avataan perinteiseen tapaan näyttävästi kirkkokonsertilla. Tänä vuonna kuullaan neljän laulusolistin, kuoron ja soitinyhtyeen voimin kirkkomusiikkia kahdelta eri aikakaudelta. Lue lisää >>

Lemin musiikkijuhlilla luvassa lennokas lauantai

Lemin musiikkijuhlien tämänvuotinen teema on Lentoon, ja lennokkaasti kuluu etenkin lauantai 30.7., kun ohjelmaa on tarjolla aamusta myöhäiseen iltaan. Lue lisää >>

Bachia jazzahtavalla twistillä

Lemin kirkossa ei ihan joka viikonloppu pääse kuuntelemaan Bachia vibrafonilla soitettuna. Sitä kuitenkin on luvassa tänä kesänä, kun vibrafonisti Panu Savolainen yhdistää voimansa alttoviulisti Atte Kilpeläisen kanssa Lemin musiikkijuhlien kirkkokonsertissa lauantaina 30.7. Lue lisää >>

Lappeenrannan laulukilpailuvoittajat kahdesti lemillä

Lemin musiikkijuhlien yleisöä hemmotellaan, kun tämänvuotiset Lappeenrannan laulukilpailuvoittajat Kristian Lindroos ja Suvi Väyrynen esiintyvät Lemin kirkossa kahtena peräkkäisenä iltana. Lue lisää >>

Lemin musiikkijuhlat lähtee Lentoon!

Lemin musiikkijuhlat järjestetään tulevana kesänä 28.7.-31.7.2016. Laulumusiikkiin keskittyvä festivaali sisältää monipuolisia konsertteja kaiken ikäisille kuulijoille. Festivaalin teema on tänä vuonna Lentoon!

Musiikkijuhlien torstain avajaiskonsertissa Pilvien päällä, kuullaan Mozartin teos Vesperae solennes de confessore. Siinä esiintyvät tuoreet Lappeenrannan laulukilpailuvoittajat: sopraano Suvi Väyrynen ja baritoni Kristian Lindroos. Muut solistit ovat kansainvälistä uraa tekevät tenori Tuomas Katajala sekä festivaalin taiteellinen johtaja, mezzosopraano, Niina Keitel. Kuoro-osuuksista vastaa Etelä-Karjalan Klassinen kuoro johtajanaan Toomas Kapten. Lisäksi konsertissa kuullaan kuorolle, pianosolistille ja soitinyhtyeelle sävelletty Steve Dobrogoszin Messu. Pianosolistina toimii Jukka Nykänen.

Perjantain liedkonsertissa Nousukiidossa esittäytyvät Lappeenrannan kilpailuvoittajat, Suvi Väyrynen ja Kristian Lindroos. Konsertissa kuullaan suomalaista ja saksalaista laulumusiikkia sekä tunnelmallisia yhteisnumeroita. Pianistina toimii Jukka Nykänen.

Lauantaina päivällä Jalkosalmen lava täyttyy kaikenikäisistä juhlijoista. Koko perheen tapahtumassa Vauhdilla liitoon tutustutaan kansanmusiikkiin ja juhlitaan kansantanssin riemuvuotta. Tapahtuma huipentuu huutokatrilliin, johon kaikki voivat osallistua. Musiikista vastaa Vimma Allstars.

Lauantain kirkkokonsertissa Bachin siivin vibrafonisti Panu Savolainen ja alttoviulisti Atte Kilpeläinen tulkitsevat Bachin sooloviulupartitoja nivottuna Panu Savolaisen omiin improvisaatioihin. Raikkaan ilmavat teokset herkistävät suomaisen kesäillan.

Festivaali huipentuu sunnuntaina Tie tähtiin -viihdekonserttiin. Konsertissa kuulemme hurmuribaritoni Waltteri Torikkaa trioineen. Luvassa on monipuolinen konsertti Tapio Rautavaaran musiikista viihdesävelmiin.

Maksullisten konserttien lisäksi festivaalin aikana järjestetään jälleen kaikille avoimia ilmaistapahtumia, kuten Lemin kesätorin torikarkelot ja yhteislaulutilaisuus. Päätössunnuntaina 31.7. järjestetään Lemin kirkossa myös perinteinen musiikillinen jumalanpalvelus.

Lipunmyynti Lemin musiikkijuhlille on käynnistynyt Lippupalvelussa. Lippuja saa ostaa kaikista Lippupalvelun myyntipisteistä, R-kioskeilta sekä Lippupalvelun kautta internetistä. Lippuja myydään myös Lemillä 1.5. lähtien Lemin Osuuspankissa ja kesätorilla.

Eija räisänen toiminnanjohtajaksi lemin musiikkijuhlille

Eija Räisänen

Musiikin maisteri Eija Räisänen on valittu Lemin musiikkijuhlien uudeksi toiminnanjohtajaksi aikaisemman toiminnanjohtajan Sanna Gangon siirtyessä kohti uusia haasteita. Festivaalin taiteellisena johtajana jatkaa mezzosopraano Niina Keitel.

Räisänen on opiskellut aiemmin Kuopion konservatoriossa laulunopettajaksi ja Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen osastolla musiikin maisteriksi. Keväällä 2015 hän valmistui Humanistisesta ammattikorkeakoulusta kulttuurituottajaksi (AMK). Vuodesta 2014 lähtien Räisänen on toiminut Pasimusic-festivaalin tuottajana. Hän myös esiintyy laulajana säännöllisesti ja on tullut tunnetuksi erityisesti uuden musiikin tulkkina.

Musiikkiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Eeva Arvela on iloinen ja tyytyväinen, että musiikkijuhlien vetäjäksi saatiin alan huippuammattilainen, joka yhteistyössä taiteellisen johtajan Niina Keitelin kanssa on kehittämässä ja suunnittelemassa laadukasta ja viihdyttävää Lemin Musiikkijuhlaa, joka jo yli 30 vuotta on kuulunut Etelä-Karjalan kesään arvostettuna musiikillisena helmenä.

Lemin musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna 28.-31.7. Ohjelmisto julkaistaan maaliskuun alussa.


Päätoimittaja Pekka Lakka Lemin musiikkijuhlien 2016 suojelijaksi

Päätoimittaja Pekka Lakka on kutsuttu Lemin musiikkijuhlien 2016 suojelijaksi. Musiikkiyhdistyksen hallitus päätti asiasta 28.10. kokouksessaan.

Lemin musiikkiyhdistyksen hallitus valitsee vuosittain musiikkijuhlien suojelijan seuraavin perustein:

Lemin musiikkijuhlien suojelija on henkilö, joka

-on arvostettu ja merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja Etelä-Karjalan alueella tai valtakunnallisesti.
-on toimissaan eteläkarjalaisen kulttuuri- ja musiikkielämän edistäjä ja sen puolestapuhuja.
-omaa alansa verkostoja, joiden kautta eteläkarjalaisen kulttuuri- ja musiikkielämän on mahdollista saada uusia kehittymismahdollisuuksia.
-näkee kulttuurin yhtenä alueen hyvinvoinnin ja vireyden lähteenä.
-auttaa Lemin musiikkijuhlia kasvamaan valtakunnallisesti merkittäväksi, laadukkaaksi ja ainutlaatuiseksi musiikkitapahtumaksi.

Lemin musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 28.-31.7.2016. Luvassa on jälleen monipuolista ohjelmistoa kaikenikäisille kuulijoille