Laululava

Näin kajahtaa karjalaisten laulu uudella Laululavalla

Laululavan avajaiset kesän 2017 musiikkijuhlilla päättyivät komeasti Karjalaisten lauluun, jota uudelle lavalle nousi laulamaan yhteensä 93 laulajaa.

Vielä ehdit mukaan sähköä Laululavalle -keräykseen

Kun osallistuu keräykseen viimeistään keskiviikkona 19.7., varmistaa sen, että oma nimi lauletaan Lemin laululavan avajaisjuhlassa keskiviikkona 26.7. kello 18. Keräys jatkuu 31.7. saakka.

Tuntematon haastaa Irja Haikon ja Lilja Kaijansinkon.
Matti Huttunen haastaa Lasse Kuukan ja Mikko Kuukan.
Pirjo Nykänen haastaa Eeva-Sisko Vaalgamaan ja Lauri Vaalgamaan.
Eija Vakkila haastaa Liisa Junnosen ja Jonna Imeläinen-Suomalaisen.
Anneli Lattu haastaa Ritva Laurikaisen.
Erkki Lintunen haastaa Tuula ja Martti Salmen.
Eeva Liisa Roiha haastaa Liisa ja Esa Ahokaisen.
Jaana Sinkko haastaa Jaana Ellosen.
Arto Penttilä haastaa Marjo Huuhilon ja Pekka Buurin.
Markku Arvela haastaa Teuvo Moilasen puolisoineen.
Liisa Haiko haastaa Paula Tuomen ja Eija Talkan.
Tilausliikenne Rapi on mukana keräyksessä.
Lauri Kattelus on mukana keräyksessä.
Soile Hämäläinen on mukana keräyksessä.
Aune Talka haastaa Anu Talkan ja Mari Talkan.
Liisa Haikala, Vuokko Taipale, Veikko Taipale, Sinikka Teitto, Matti Teitto, Riitta Oksman, Ulla Karhi
ja Tapani Kuukka ovat mukana keräyksessä.

Haasteisiin voi vastata maksamalla 10 euroa Lemin musiikkiyhdistyksen tililleFI49 5227 0840 0212 20. Samalla voi haastaa ystävänsä tai tuttavansa mukaan. Maksamalla 20 euroa voi haastaa kaksi henkilöä. Keräyslista löytyy Lemin Osuuspankin tiskiltä. Pankki on avoinna arkisin kello 9-12. Keräykseen voi osallistua myös verkkopankissa ja musiikkiyhdistyksen osastolla Lemin kesätorilla. Keräys toteutetaan Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen luvalla (RA/2017/520).

Laululava on Lemillä – enää puuttuvat sähköt

Laululava on löytänyt tien omalle paikalleen.

Laululava saapui Lemille erikoiskuljetuksena kahdessa osassa, ja se koottiin paloaseman pihassa ennen siirtämistä omalle paikalleen urheilukentän päätyyn.

Lava on nyt muutoin lauluvalmis, mutta jotta se pystysi palvelemaan kaikkia 2000-luvun käyttötarpeita, se tarvitsee vielä sähköt. Musiikkiyhdistys on käynnistänyt haastekeräyksen lavan sähköistämiseksi.

Maksamalla 10 euroa Lemin musiikkiyhdistyksen tilille FI49 5227 0840 0212 20 olet mukana keräyksessä ja voit haastaa siihen myös ystäväsi – 20 eurolla kaksi. Keräyslista löytyy Lemin Osuuspankin tiskiltä. Pankki on avoinna arkisin kello 9–12. Keräykseen voi osallistua myös verkkopankissa. Lisääthän silloin haastettavien nimet viestikenttään.

Keräys toteutetaan Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen luvalla (RA/2017/520).

Tähän mennessä keräykseen osallistuneet ja haastetut:

Irma Welling on mukana keräyksessä.

Reijo Kouvo on mukana keräyksessä.

Säde-Sylvia Verho haastaa Merja Laineen.

Esko Taipale on mukana keräyksessä.

Tuntematon haastaa Irja Haikon ja Lilja Kaijansinkon.

Mauno ja Maila Hiiva ovat mukana keräyksessä.

Kaija Lankia haastaa Arja Luukkasen ja Simo Luukkasen.

Laululavaa maalattiin talkoovoimin

Laululava on valmistunut kevään mittaan hyvää vauhtia. Teräsrungon valmisti Rossin Metalli, ja toukokuussa lavaa päästiin maalaamaan talkoovoimin. Maalaustalkoita on järjestetty kahdet, joissa molemmissa oli mukana mukavasti väkeä. Vielä kerran pitäisi kokoontua. Tervetuloa hoitamaan urakka loppuun perjantaina 26.5. klo 16 alkaen Rossin Metallille Lappeenrannan Muukonkankaalle, Muukonkankaantie 130.

Ihan loppuun asti ei maali riittänyt. Ensi kerran urakaksi jäi mm. lavan yläkaaren maalaus.

Tyhjin vatsoin ja kuivin suin ei tarvitse talkoissa olla. Perjantain talkoissa Eeva Arvela tarjoili mehua Pentti Kaupille ja Konsta Jukaselle.

Joukkorahoituskampanja tuotti Laululavalle 5570 euroa

Laululavan joukkorahoituskampanjaan lähti mukaan kaikkiaan 61 mesenaattia, jotka tukivat hanketta yhteensä 5570 eurolla. Musiikkiyhdistys haluaa kiittää lämpimästi kaikkia kampanjaan osallistuneita! Laululavan avajaisia juhlitaan Lemin musiikkijuhlilla heinäkuussa.

Minimitavoite täynnä

Laululavan joukkorahoitukampanjan minimitavoite on ylitetty tänään! Lämmin kiitos kaikille kampanjaan mukaan lähteneille! Aikaa on silti vielä viikko ja kaikki raha tulee tarpeeseen, joten jos sinäkin haluat nimesi historiaan ja tukea tätä hienoa hanketta, käy osoitteessa mesenaatti.me/leminlaululava. Yhdessä tekemällä unelmat toteutuvat!

Rahoituskampanjalla loppukirin aika

Joukkorahoituskampanjaa on jäljellä reilu viikko, ja koossa on jo kaksi kolmannesta minimitavoitteesta. Nyt on loppukirin aika! Vielä ehdit käydä Mesenaatti-verkkopalvelussa ja tulla mukaan rakentamaan Laululavaa uudelleen!

Joukkorahoituskampanja hyvässä vauhdissa

Joukkorahoituskampanja Laululavan hyväksi on päässyt nyt kunnolla vauhtiin. Rahaa on koossa jo miltei puolet minimitavoitteesta! Jos et ole vielä ennättänyt osallistua, mene osoitteeseen mesenaatti.me/leminlaululava ja lähde mukaan historialliseen hankkeeseemme - tehdään yhdessä unelmasta totta!

Laululavan perustukset koossa

Laululavan joukkorahoituskampanja on lähtenyt käyntiin lupaavasti. Lisää rahoittajia kuitenkin tarvitaan vielä. Osallistu kampanjaan valitsemallasi summalla Mesenaatti-verkkopalvelussa 1.2. mennessä. Voit myös haastaa mukaan kaverisi esimerkiksi Facebookissa. Pidetään yhdessä huolta siitä, että tämä kulttuuriteko toteutuu!

Joukkorahoituskampanja Laululavan hyväksi

Potaattiurkujen pitäjässä uskotaan talkoohenkeen. Musiikkiyhdistys käynnistää
joukkorahoituskampanjan Lemin Laululavan hyväksi. Torstaina 22.12. avattavassa kampanjassa
hanketta voi tukea valitsemallaan summalla Mesenaatti-verkkopalvelussa. Summaa vastaan
rahoittajat saavat vastikkeeksi esimerkiksi lippuja musiikkijuhlille. Osallistua voi 1.2.2017
saakka.

Lemin Laululava vihitään käyttöön ensi heinäkuun lopussa järjestettävillä Lemin musiikkijuhlilla.
Joukkorahoituskampanjaan osalistuneiden kannattaa tulla paikalle laululavan avajaistilaisuuteen,
jossa kaikkien rahoittajien nimet julkaistaan ainutlaatuisessa musiikkiesityksessä.

LEMIllä JUHLITAAN lEMIN lAULULAVAA VUONNA 2017!

Lemin Musiikkiyhdistyksen tavoitteena on vahvistaa seudun kulttuuritapahtumatarjontaa ja yhteisöllisyyttä rakentamalla alkuperäisen mallin mukaisesti uudelleen Lemin laululava yhteistyössä Lemin Nuorisoseuran ja Kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Laululava palveli esiintymislavana vuosina 1911-1930 ja oli silloin erittäin suosittu. Lemillä ja Etelä-Karjalassa on vahva lauluperinne ja nyt uudelleen rakennettava Laululava kunnioittaa hienoa perinnettä ja lisää Lemin kunnan asukkaiden välistä yhteisöllisyyttä nuorista senioreihin laululavan suunnittelusta osin talkootyönä tehtävään rakentamiseen ja Laululavan käyttöön asti.

Lemin musiikkijuhlien lisäksi lava toimii Lemin ja koko Etelä-Karjalan laulukulttuurin maamerkkinä ja palvelee esiintymispaikkana koko alueen kulttuuri- ja tapahtumatoimijoita. Hanke toteutetaan 01.08.2016-31.12.2017 välisenä aikana.

Hankkeen kokonaisrahoitus on 100 400 €, josta julkinen tuki on 50 200 € (EU+Valtio 40 160 €, kuntaraha 10 040 €) ja yksityinen rahoitus 50 200 € (yks. raha 27 160 € ja talkoot 23 040 €).

Rahoittajana on Leader Länsi-Saimaa ry. Hanke on käynnistynyt.