Laululava

Lemin laululava -hanke päätökseen hankkeen loppusumma 61.760 euroa

Lemin musiikkiyhdistyksen vetämä Lemin laululava -hanke on päättynyt. Kaakkois-Suomen ELY-keskus teki hankkeen lopputarkastuksen maanantaina 22. tammikuuta ja viimeisen maksupäätöksen 23. tammikuuta. ELY-keskuksen hyväksymät hankekustannukset ovat yhteensä 61.760,96 euroa. Se on 38.639,04 euroa vähemmän kuin hankepäätöksen 100.400 euroa.

EU:n ja valtion tukea hankkeeseen myönnettiin 24.704,38 euroa, Leader Länsi-Saimaan kuntarahaa hanke sai 6.176,10 euroa, eli julkista tukea yhteensä 30.880,48 euroa - 50 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Toinen 30.880 euroa jäi hankkeen hakijan, Lemin musiikkiyhdistyksen vastuulle. Siitä katettiin vastikkeettomalla työllä eli talkoilla 4.479,50 euroa. Yhdistyksien, yhteisöjen ja yksityisten avustuksina hanke sai 21.400 euroa. Näin musiikkiyhdistyksen omaksi osuudeksi jäi 5.000 euroa.

Kaikkia lavan rakentamisen kuluja, mm. 2.520 euroa maksanutta sähköliittymää, ei hankkeeseen hyväksytty. Näitä kuluja oli yhteensä 2.900 euroa, jolloin yhdistyksen oma osuus nousee 7.900 euroon.

Kun tuo 2.900 euroa lisätään hyväksyttyihin kuluihin 61.760 euroon, lavan kokonaishinnaksi tulee 64.660 euroa. Se on 35.740 euroa vähemmän kuin hankepäätöksessä arvioitu 100.400 euroa.
Lavan rakensi lappeenrantalainen Rossin Metalli Oy. Sen maalaus tehtiin talkoilla. Lava siirrettiin Lappeenrannan Muukosta Lemille kesäkuussa 2017 ja otettiin juhlallisesti käyttöön Lemin musiikkijuhlien yhteydessä 26. heinäkuuta. Lavalla pidettiin myös musiikkijuhlien lastenkonsertti. Elokuussa Lemin nuoret järjestivät lavalla yksipäiväisen Lemi Music Fest -tapahtuman.

Hanke käynnistyi syyskuussa 2016 ja päättyi marraskuussa 2017. Hankevetäjinä toimivat Eija Räisänen ja huhtikuusta 2017 lähtien Kaija Lankia.

Laululava-hankkeen loppuraportin voit lukea tästä.

Näin kajahtaa karjalaisten laulu uudella Laululavalla

Laululavan avajaiset kesän 2017 musiikkijuhlilla päättyivät komeasti Karjalaisten lauluun, jota uudelle lavalle nousi laulamaan yhteensä 93 laulajaa.

Laululavaa maalattiin talkoovoimin

Laululava on valmistunut kevään mittaan hyvää vauhtia. Teräsrungon valmisti Rossin Metalli, ja toukokuussa lavaa päästiin maalaamaan talkoovoimin. Maalaustalkoita on järjestetty kahdet, joissa molemmissa oli mukana mukavasti väkeä. Vielä kerran pitäisi kokoontua. Tervetuloa hoitamaan urakka loppuun perjantaina 26.5. klo 16 alkaen Rossin Metallille Lappeenrannan Muukonkankaalle, Muukonkankaantie 130.

Ihan loppuun asti ei maali riittänyt. Ensi kerran urakaksi jäi mm. lavan yläkaaren maalaus.

Tyhjin vatsoin ja kuivin suin ei tarvitse talkoissa olla. Perjantain talkoissa Eeva Arvela tarjoili mehua Pentti Kaupille ja Konsta Jukaselle.

Joukkorahoituskampanja tuotti Laululavalle 5570 euroa

Laululavan joukkorahoituskampanjaan lähti mukaan kaikkiaan 61 mesenaattia, jotka tukivat hanketta yhteensä 5570 eurolla. Musiikkiyhdistys haluaa kiittää lämpimästi kaikkia kampanjaan osallistuneita! Laululavan avajaisia juhlitaan Lemin musiikkijuhlilla heinäkuussa.

Minimitavoite täynnä

Laululavan joukkorahoitukampanjan minimitavoite on ylitetty tänään! Lämmin kiitos kaikille kampanjaan mukaan lähteneille! Aikaa on silti vielä viikko ja kaikki raha tulee tarpeeseen, joten jos sinäkin haluat nimesi historiaan ja tukea tätä hienoa hanketta, käy osoitteessa mesenaatti.me/leminlaululava. Yhdessä tekemällä unelmat toteutuvat!

Rahoituskampanjalla loppukirin aika

Joukkorahoituskampanjaa on jäljellä reilu viikko, ja koossa on jo kaksi kolmannesta minimitavoitteesta. Nyt on loppukirin aika! Vielä ehdit käydä Mesenaatti-verkkopalvelussa ja tulla mukaan rakentamaan Laululavaa uudelleen!

Joukkorahoituskampanja hyvässä vauhdissa

Joukkorahoituskampanja Laululavan hyväksi on päässyt nyt kunnolla vauhtiin. Rahaa on koossa jo miltei puolet minimitavoitteesta! Jos et ole vielä ennättänyt osallistua, mene osoitteeseen mesenaatti.me/leminlaululava ja lähde mukaan historialliseen hankkeeseemme - tehdään yhdessä unelmasta totta!

Laululavan perustukset koossa

Laululavan joukkorahoituskampanja on lähtenyt käyntiin lupaavasti. Lisää rahoittajia kuitenkin tarvitaan vielä. Osallistu kampanjaan valitsemallasi summalla Mesenaatti-verkkopalvelussa 1.2. mennessä. Voit myös haastaa mukaan kaverisi esimerkiksi Facebookissa. Pidetään yhdessä huolta siitä, että tämä kulttuuriteko toteutuu!

Joukkorahoituskampanja Laululavan hyväksi

Potaattiurkujen pitäjässä uskotaan talkoohenkeen. Musiikkiyhdistys käynnistää
joukkorahoituskampanjan Lemin Laululavan hyväksi. Torstaina 22.12. avattavassa kampanjassa
hanketta voi tukea valitsemallaan summalla Mesenaatti-verkkopalvelussa. Summaa vastaan
rahoittajat saavat vastikkeeksi esimerkiksi lippuja musiikkijuhlille. Osallistua voi 1.2.2017
saakka.

Lemin Laululava vihitään käyttöön ensi heinäkuun lopussa järjestettävillä Lemin musiikkijuhlilla.
Joukkorahoituskampanjaan osalistuneiden kannattaa tulla paikalle laululavan avajaistilaisuuteen,
jossa kaikkien rahoittajien nimet julkaistaan ainutlaatuisessa musiikkiesityksessä.

LEMIllä JUHLITAAN lEMIN lAULULAVAA VUONNA 2017!

Lemin Musiikkiyhdistyksen tavoitteena on vahvistaa seudun kulttuuritapahtumatarjontaa ja yhteisöllisyyttä rakentamalla alkuperäisen mallin mukaisesti uudelleen Lemin laululava yhteistyössä Lemin Nuorisoseuran ja Kotiseutuyhdistyksen kanssa.

Laululava palveli esiintymislavana vuosina 1911-1930 ja oli silloin erittäin suosittu. Lemillä ja Etelä-Karjalassa on vahva lauluperinne ja nyt uudelleen rakennettava Laululava kunnioittaa hienoa perinnettä ja lisää Lemin kunnan asukkaiden välistä yhteisöllisyyttä nuorista senioreihin laululavan suunnittelusta osin talkootyönä tehtävään rakentamiseen ja Laululavan käyttöön asti.

Lemin musiikkijuhlien lisäksi lava toimii Lemin ja koko Etelä-Karjalan laulukulttuurin maamerkkinä ja palvelee esiintymispaikkana koko alueen kulttuuri- ja tapahtumatoimijoita. Hanke toteutetaan 01.08.2016-31.12.2017 välisenä aikana.

Hankkeen kokonaisrahoitus on 100 400 €, josta julkinen tuki on 50 200 € (EU+Valtio 40 160 €, kuntaraha 10 040 €) ja yksityinen rahoitus 50 200 € (yks. raha 27 160 € ja talkoot 23 040 €).

Rahoittajana on Leader Länsi-Saimaa ry. Hanke on käynnistynyt.