Sanna Pietiäinen

Sanna Pietiäinen

Sanna Pietiäinen on valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 1991 Sibelius- Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta, pääaineenaan laulu. Hänen opettajina toimivat Mirja Klemi ja Pekka Kähkönen ja syventymiskohteena pop-ja jazzmusiikki.

Sanna Pietiäinen on monipuolinen laulaja, hän on laulanut kuoroissa ja lauluryhmissä, ollut mukana monissa musiikkiteatteriproduktioissa näyttelijänä ja musiikillisena johtajana ja soittanut kosketinsoittimia tanssiorkesterissa. Pietiäinen on menestynyt useissa laulukilpailuissa. Vuonna 1997 Sanna Pietiäinen otti osaa Seinäjoen Tangomarkkinoille ja hänet valittiin toiseksi tangoprinsessaksi. Syksyn Sävelessä vuonna 2001 hän saavutti neljännen sijan kappaleella "Jos lähdet".  Pietiäinen on esiintynyt lukuisissa tv- ja radio-ohjelmissa, hänet on nähty mm. 'Satumaa - Unto Monosen elämä ja tangot' -elokuvassa vuonna 1999. Hän on voittanut myös sävellyskilpailuja. 

Pietiäinen on ollut mukana useilla konserttikiertueilla, mm. Sinitaivas -konserttikiertue 1997, Satumaan muistot -konserttikiertue 1998, Bumtsibum -konserttikiertue 1999 ja Sininen paraati -konserttikiertue 2006. Lisäksi hänellä on ollut konsertteja Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä,
Ranskassa ja Itävallassa.

Sanna Pietiäinen on tehnyt viisi albumia, ja hänet on palkittu Sauli Lehtosen muistorahaston stipendillä vuonna 2000.  Pietiäisen meriitteihin kuuluvat myös "Laulu suuresta kaipuusta"- Arto Koskisen säveltämän laulusarjan kantaesitys 2010 ja "Kuolematon kevät"- Arto Koskisen säveltämän laulusarjan kantaesitys 2012.

Siviiliammatissaan Sanna Pietiäinen toimii peruskoulun musiikinopettajana, lisäksi hän opettaa Loimaan musiikkiopistossa laulua, erikoistuen popiin ja jazziin.