Ville Rusanen

Baritoni

Baritoni Ville Rusanen on syntynyt vuonna 1977 Kuopiossa. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Hänen laulunopettajinaan ovat toimineet Pertti Rusanen, Jorma Hynninen ja Päivi Nisula. Rusanen on Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voittaja vuodelta 2004. Yhdessä pianisti Ilmari Räikkösen kanssa Ville Rusanen voitti Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailun lied-duo -sarjan vuonna 2002.

Rusanen on viime vuosina esiintynyt oopperalavoilla mm. Milanon La Scalassa, Lyonin oopperassa Ranskassa, Netherlands Operassa Amsterdamissa, Scottish Operassa ja Hollannissa Nationale Reisoperassa. Keväällä 2013 Rusanen debytoi Australiassa Sydney Philharmonian solistina Vladimir Ashkenazyn johdolla. Tämän lisäksi hän on esiintynyt mm. Lontoossa BBC Proms -festivaaleilla, Chicagon Grant Park Music festivaaleilla, Ranskassa Orchestre National Bordeaux´n solistina, Belgiassa Orchestre Philharmonique de Liègen solistina ja Irlannissa RTÉ National Symphony Orchestran solistina.

Suomen Kansallisoopperassa Rusanen on vieraillut aktiivisesti. Hänen rooleihinsa ovat kuuluneet mm. Rossinin Sevillan parturin Figaro, Mozartin Taikahuilun Papageno, Mozartin Così fan tutten Guglielmo, Madetojan Pohjalaisia-oopperan Jussi ,  Rautavaaran Aleksis Kivi -oopperan nuori Aleksis sekä Linkolan Robin Hood-oopperan nimirooli. Rusanen on kiinnitetty Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan kausiksi 2014-2016.

Kesällä 2014 Ville Rusasta kuullaan Savonlinnan Oopperajuhlilla Sallisen Kullervo-oopperan Kimmona. Rusanen on kesän 2014 Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taiteilija.