Muumeja, jazzia ja iskelmää

16.7.2018

Lauantain lastenkonsertissa Soili Perkiö ja Eija Ahvo esittävät palkittuja muumilauluja.

Lemin musiikkijuhlien ohjelmistossa on upeiden kirkko- ja viihdekonserttien lisäksi runsaasti maksuttomia musiikkitapahtumia. Tarjolla on musiikkia hyvin monenlaiseen makuun. Säräaterialle poikkeavan tai seudulla muuten seikkailevan kannattaa nyt käyttääkin tilaisuus hyväksi ja pistäytyä nauttimassa muutama sävel siinä sivussa.

Viime vuonna valmistunut Lemin laululava toimii puitteina keskiviikkoillan Musiikkijuhlien avaus -tapahtumalle, jossa kuullaan Lappeenrannan Naislaulajia ja Lemin Laulumiehiä sekä päästetään yleisö ääneen yhteislaulun merkeissä.

Torsta-iltapäivänä Vanamokodissa mezzosopraano Niina Keitel ja pianisti Jukka Nykänen matkaavat muistoihin rakkaiden iskelmien ja musikaalihittien siivillä.

Lauantaiaamuna palataan Laululavalle perinteisten torikarkeloiden hengessä. Juhlaviikolla Lemin kesätori palvelee Tapuliaukion sijaan Laululavan tuntumassa niin keskiviikkoiltana kuin lauantainakin. Lauantaina iltapäivällä meno Laululavalla kiihtyy entisestään, kun vuorossa on Muumiperheen lauluretki -konsertti. Perheen nuorinta väkeä viihdyttävät Eija Ahvo, Soili Perkiö ja Markus Bäckman.

Aikuisempaan makuun musiikkia on tarjolla tuttuun tapaan myös myöhäisilloissa. Perjantaina Ravintola Jehussa muusikkopariskunta Tessa Virta ja Olli Peuhu tarjoavat svengaavaa menoa pianon ja kontrabasson säestyksellä. Lauantaina Kouvon Baarissa päästään nauttimaan nuoren naistrio Mimie Mooren stemmalaulusta, jota rytmittää laaja valikoima mielenkiintoisia soittimia ukulelesta ämpäribassoon ja pyykkilautaan.

Unohtaa ei sovi myöskään sunnuntain musiikillista jumalanpalvelusta, jossa kuullaan musiikkiesityksiä ja veisataan kaikki virret neliäänisinä. Nuotteihin voi tutustua etukäteen musiikkijuhlien verkkosivuilla, ja halutessaan laulamista pääsee harjoittelemaan etukäteen seurakunnan yleisessä virsiharjoituksessa. Luonnollisesti kirkkoon on lupa tulla hiljentymään ja nauttimaan musiikista, vaikkei laulattaisikaan.

Lemin musiikkijuhlat järjestetään 25.–29.7. Ohjelma kokonaisuudessaan täällä>>