Viihdesuosikit jazztaitureiden käsittelyssä

25.6.2018

Osmo Ikonen Swings -kokoonpanossa rumpuja soittaa lappeenrantalainen Tomi Salesvuo. (Kuva: Toni Rutanen)

Lemin musiikkijuhlien päätöskonsertissa sunnuntaina 29. heinäkuuta yleisölle tarjotaan monipuolinen valikoima tuttuja kappaleita jazz-henkisinä sovituksina. Seitsemänhenkisen bändin keulakuvana ja solistina kuullaan SuomiLOVEsta ja Sunrise Avenuesta tunnettua musiikin monitaituri Osmo Ikosta.

Rytmistä huolehtii Lappeenrannasta lähtöisin oleva rumpali Tomi Salesvuo:

– Olen muusikkoperheen vesa. Musa on ollut kuvioissa aina.

Salesvuo valittiin 17-vuotiaana Sibelius-Akatemian jazzosastolle vasta perustettuun nuorisokoulutukseen, ja töitä on riittänyt erilaisissa kokoonpanoissa. Ahkeran keikkailun ja opetustyön ohessa Salesvuo pyörittää omaa Musiikkisato-yritystään ja on vastikään ensikertaa järjestetyn EastFest Finland -festivaalin taiteellinen johtaja.

Salesvuon kanssa Osmo Ikosta tukevat trumpetisti Jukka Eskola, pasunisti Antti Rissanen, basisti Ville Herrala, saksofonisti Aleksi Ahoniemi ja pianisti Ilmari Aitoaho.

– Hyviä tyyppejä ja loistavia soittajia kaikki, Salesvuo kehuu.

– Bändissä on kolme puhaltajaa ja paljon solistivoimaa. Meillä on vähän runsaudenpulaa siitä, kuka soittaa sooloja, Salesvuo nauraa.

Eskolaa, Herralaa ja Rissasta on Lemin musiikkijuhlilla kuultu aiemminkin.

Osmo Ikonen Swings -projekti lähti liikkeelle muutama vuosi sitten kokeiluista, joista Ikonen ja muu bändi innostuivat. Ikonen on tehnyt kokoonpanoa varten paljon uusia sovituksia tutuista pop- ja jazz-kappaleista, ja sovituksia on tilattu muiltakin säveltaitureilta. Biisivalikoimassa on niin J. Karjalaista, Elastista kuin Stevie Wonderiakin.

– Johtoajatuksena konsertissa kuullaan perinteiseen kalleellan olevia jazz-sovituksia, mutta enemmän pop-tyylin biiseistä. Ja tietysti SuomiLOVEsta tuttuja biisejä myös, Salesvuo lupaa.

– Proggis on muhinut ja kehittynyt vähitellen. Vielä näistä ei ole levyä tehty, mutta aika näyttää.

Osmo Ikonen Swings -konsertti on kiertänyt viime ja tämän vuoden aikana useammassa paikassa, mutta Salesvuon kotiseudulle Etelä-Karjalaan tullaan nyt ensimmäistä kertaa. Salesvuo toivoo, että mahdollisimman moni käyttäisi tilaisuuden hyväkseen ja tulisi Lemille nauttimaan svengaavasta iltapäivästä:

– Meillä on aina tosi hauskaa lavalla, ja toivotaan, että se välittyy yleisölle myös!

Osmo Ikonen Swings Lemin koulukeskuksessa sunnuntaina 29.7. klo 15.